Pagina's

5 Redenen om beroep te doen op een online marketing freelancer
Het is week van de freelancer en daarom wordt de zwoegende zelfstandige door Unizo en IKKI in de kijker gezet. Het ideale moment dus om ook de voordelen van een online marketing freelancer aan u voor te schotelen. Er zijn immers enkele goede redenen waarom een zelfstandige medewerker in deze relatief nieuwe marketing discipline een toegevoegde waarde kan bieden aan de onderneming. Laten we ze even overlopen.5 redenen om een online marketing freelancer in te huren1. De nodige online kennis is niet in huis

Sociale media, blogs, zoekmachines,...het klinkt de marketing afdeling misschien vreemd in de oren. Ook al beseft men het groeiende belang van deze nieuwe kanalen,  een gebrek aan kennis is vaak hét struikelblok om online in te zetten in de marketingmix. Werknemers zonder kennis neigen bovendien naar een sceptische houding t.o.v. nieuwe media, met weinig eigen initiatief als gevolg. Een gemotiveerde freelancer daarentegen kan het tij doen keren en de nodige kennis injecteren in het bedrijf.

2. Online marketing is geen full time job in de onderneming

Het is best mogelijk dat geen full time medewerker nodig is om het online gedeelte van uw marketingmix te verzorgen. Een tweet versturen of een facebook pagina updaten is geen kernfysica, daarvoor vindt u wel iemand. Het schrijven van een zoekmachine geoptimaliseerde tekst of een Adwords campagne kan u dan weer wel overlaten aan een freelance expert.

3. U wil starten met een piloot project

Piloot projecten helpen ondernemingen om sociale media op kleine schaal uit te proberen.Vaak gaat het om tijdelijke campagnes of bijvoorbeeld het starten van een blog voor één bepaalde afdeling. Een online marketing freelancer kan een welgekomen hulp zijn om zo'n project in goede banen te leiden. Een mislukt piloot project resulteert immers vaak in het afschrijven van sociale media tout court, en u wil uw kans op succes maximaliseren.

 4. Om het eigen personeel op te leiden

 Al doende leert men en dat is voor online marketing niet anders. Om de juiste mensen binnen de onderneming te leren omgaan met sociale media, webteksten en analytics kan het nuttig zijn hen te flankeren met een meer ervaren persoon. Terwijl de onderneming de eerste online stappen zet, kunnen de eigen verantwoordelijken worden opgeleid om achteraf zelf aan de slag te gaan.


5. U wil concrete resultaten boeken

 De ROI van sociale media blijft een hot issue. Als u eraan begint wil u dan ook graag resultaten boeken. Een freelancer die nood heeft aan goede referenties en werkt in onzekerheid zal misschien dat tikkeltje meer van zichzelf geven om de beste resultaten te boeken. Dit in tegenstelling dat de huidige marketingverantwoordelijke die, met of zonder sociale media, op dezelfde stoel blijft zitten en bijgevolg niet opstaat en gaat slapen met de webstatistieken in het achterhoofd.

0 reacties:

Een reactie posten